LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 oktober 2009

Uterummsfika och kattskrällen

Uteplatsen tidigt i våras. Dalian som inte har börjat blomma än är en mörkröd/vinröd pompom variant. Grannens katter älskar tyvärr våra dynor, på mornarna är de fulla med leriga kattassavtryck o hår efter dem. Som tur är tycker de även om mössen i vår kompost så vi har nytta av dem också.



Uterummet är precis nytt, det blev färdigt nu i vintras men tog ett tag innan vi visste vad vi ville ha för möbler där. Det fick bli slapparmöbler. Nu i höstas köpte vi även en soffa dit ut. Det var tänkt att det skulle vara lite halvkallt där så att citronen, änglatrumpeten, pelargonerna m.m skulle ha någonstans att övervintra, men, men det är så härligt med golvvärmen så det är lite för varmt där ute nu. (För växterna men inte för mig) Måste dock låta det bli kallare där om växterna ska trivas. Golvet är av handgjort klinker o jag bara älskar det. Trodde först att det skulle bli för mörkt, ville ha ett ljusare men det hade de slutat att producera vilket jag är glad för nu. Sitter här i fikar för mig själv hela dagarna, vilket syns på saffranskorporna i den fula plastburken.










Den lilla uteplatsen utanför uterummet. En mysig hörna med morgonsol. På dagarna blir det så varmt så det fick bli lavendel som sommarblommor.









Lite vårsådder på gång. Den lilla bananplantan har blivit ett monster över sommaren.

Inga kommentarer: