LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 maj 2010

Charmigt eller icke charmigt, det är frågan.


Ja, jag vet att jag försummar er, har bara så förbenat mycket på gång, just nu.
Fick för mig att det behövdes lite renovering här hemma, så jag började
bredspackla massa väggar, det var inte så smetigt..............i början, innan jag började tappa hälften av spacklet på golvet och började smeta med handskarna där inte spackelspaden kom åt. Ibland är det tur att inget proffs står bakom axeln och synar ens arbete.
Sedan skulle allt målas och plastmattan på golvet åkte ut i samma veva. Jaha, nu är i alla fall hallen klar, MEN jag hittade ett nytt rum, övre hallen, som lika gärna kunde få sig en skrapa med spackelspaden på en gång. Så idag har jag plockat undan, skruvat ner skåp, och börjat slipa lite möbler som lika gärna kan få lite ny färg när jag ändå håller på. Samtidigt försöker jag hinna med att fixa lite ute, rensa ogräs, flytta växter och annat smått och gott som behöver göras, så man ju lugnt säga att jag valt fel tidpunkt för att starta detta projekt.
Kanske att jag skulle ta och laga trappan samtidigt. Brukar inbilla mig att lite
förfall bara är charmigt:)
Var går egentligen gränsen mellan charm och förfall?
Någon som vet?
I mäklarannonser står det ibland "Charmigt hus till salu", då vet man
att det är ett riktigt gammal ruckel som kräver åtskilligt med renovering för att överhuvudtaget bli beboligt.
Ordet charmigt får där en negativ klang.
Här hemma däremot, finns inget mer positivt ord än just charmigt.
Jag älskar rost och gamla saker. Lite trasigt, snett, vint, och mossigt gör väl inget?
MEN misstänker ibland att jag tar till uttrycket
 -Ähh, det är bara charmigt!  lite FÖR ofta.
När jag synar sovrumsfönstrena som behöver renoveras, eller när jag tittar på en av utbyggnaderna där färgen har flagat ända sedan vi flyttade in, då är det nog kanske inte så charmigt längre,............. även om jag inte riktigt vill inse det. Men trappan rör jag inte,
den ÄR charmig.........eller?

22 kommentarer:

gittan sa...

Hos dig ser ju trappan charmig ut men... min trappa ser inte alls charmig ut och den påminner ganska mycket om din i utseendet! Var är skillnaden? Fast iofs så är min hel på framsidan och tappar bara putsen på sidan, vilket är en förbaskat stor yta - det är nog det som är skillnaden mellan din trappas charm och min trappas förfall "asg" Ha det gott / kram gittan

Anette sa...

Tycker det ser charmigt ut i alla fall! Kanske är det skillnad om man bor i ett äldre hus, hos mig ser det mest ut som förfall;-). Ungefär som Gittan har skrivit ser jag:-)
Fast jag läste ju Allt om Trädgård och det är väldigt trendigt med "vintage" i trädgården nu så nu har du det både trendigt och charmigt!

Hemlängtan interiör & design sa...

Halloj!
Känner igen mig tar mig allt som ofta vatten över huvudet...
När jag igår skulle färga kuddarna till korgmöblerna så välte jag ut den ena flaska med färg, svart färg rann över hela bänken i tvättstugan....
Många fula ord blev det... inte bara bänken blev svart även tungan.. ;)
Som tur var gick det mesta av färgen bort :)
Charm eller förfall, ja det är nog väldigt upp till var och en, charm för en del är förfall för en annan. För min del får det gärna finnas en själ i både hus och möbler!
Av bilderna i din blogg verkar det väldigt charmigt hemma hos dig, gillar din stil skarpt!
Kram och ha en bra vecka!
Marie
Ps.Såg att du bytt ut din header,så fin den är!Ds.

Börjelundskan sa...

Åh hallå vad jag känner igen mig, ...jag kan börja i ett hörne för att en timma senare komma på mig att jag har sätt igång 3-4:a nya projekt. Vad är det för fel på en!!

Här har vi hållt på att renovera i säkert 10 år nu, och om ni bloggare skulle se vad inte kamralinsen får med så hade ni säkert undrat hur allsin dar jag står ut. Men Rom byggdes ju inte på en dag har jag hört *ler*. Här får vi tänka budget och återanvändning, men jag älskar det för det finns en själ i gamla nötta saker.
Så mera charm vill jag se,....Tycker att du verkar ha jättefint, gillar din filosofi om rost, snett och vint. :)

Kram Cin

corrina sa...

Ur charmigt måste jag säga. Här är det lika dant huset skulle behövas målas igen, suck 2 år sedab sist men med grå lasyr måste det målas ofta solen tar ju sitt med. Har just handlat 2 skåp på blocket som skall sättas upp....listan kan göras lång. Kram

The Secret Garden sa...

KÄnner igen det där. Man börjar med en sak och sedan blir det bara mer och mer...och mer och ännu mera. Och innan man börjar måste man först göra det och det, men innan man kan ta itu med den saken så måste det göras... osv osv. :)

Visst är trappen charmig!

Ha det gott!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Ansluter mig och kallar det för charmigt.
Man kan se saker med hjärtat och med hjärnan, jag föredrar hjärtat ;O)
I fall du nån gång inte ha nåt att göra, VÄLKOMMEN HIT Fniss. Vilken härlig energi du har.
Kram, Petra B.

Elle sa...

Inte undra på att det har varit lugnt i din blogg, du har ju varit riktigt flitig.
Om din trappa är charmig eller inte, spelar ingen roll, huvudsaken är att DU är charmig! (även utan en omgång spackel...*fniss*)
Här i Tyskland skriver de "für Liebhaber" (alltså någon som älskar ngt) när husen är snea och vinda, gamla och konsiga. Antingen tycker man om det eller så låter man bli. När mäklaren skriver "objekt för hantverkare" ska man nog dra öronen åt sig. Då är huset nog fallfärdigt och behöver en rejäl renovering!
Lite trasig trappa är väl ok om det passar in i stilen...antiklook?
Ha en skön dag!
Kram Elle

Katta sa...

Jag förstår att det blir mycket med ett helt hus som ska fixas charmen på. Vi bor ju i lägenhet och den börjar bli i charmigaste laget nu så här behövs med vissa åtgärder. Din vackra urna där på bilden är oerhört charmig i allafall, kram Katta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Trappan är helt klart charmig, den kan du hoppa över. Du har och göra så det räcker och blir över ändå. Men det är ju så att man får väldigt mycket gjort ibland, bäst och passa på när renoveringslusten är igång. Jättefin järnkruka också.
Och vet du, som du skrev om mig och hästarna, så sa alltid farfar och pappa också, att vi är lika.
Ha en fin dag, slit inte ut dig.
Kramar
AnnaMaria

Elle sa...

Ska jag vara ärlig...där måste jag tänka efter lite. Ibland har de faktiskt privata trädgårdar som man kan besöka ett par dagar om året.
Men om du vill till västra Tyskland, vet du vad, ta spade och hacka med dig och ett par passande blommor, så gör vi min trädgård vacker - så kan du titta på den!! *blink*

Xini Björnmamman Does Thailand sa...

Hej!
Måste bara säga: wow, vilka vackra bilder, den första är bara så underbar; som hämtad ur en garden magasine ;).
Trappan, tja... som du säger, inte röra! (inte nu i alla fall, ;) )

Ha det gott!
Xini Björnmamman

agge sa...

Återigen , ett gott skratt .Du borde skriva böcker du är ju kanon på att få till tekten.. Kraaaam . Agneta . Ps trappen är charmig Ds

Katta sa...

Vad kul att få se din lapptapetvägg sen,jag var ju så impulsiv när jag gjorde min att jag inte ens skaffade tapetprover utan körde med scrapbookingpapper och dubbelhäftande tejp men det håller på och lossnar hela tiden :S får nog göra nåt åt saken slarvmajja som jag är.Har målat en vit urna svart efter inspiration av din på bilden i det här inlägget med nu, mycket snyggare blev det ska skaffa en vit blomma till den tror jag.Ha en fin helg, kram Katta

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag tror nog att det är pyntet man har till som bestämmer om det är förfall eller charmigt. Suuuupersnyggt på din trapp!
Hoppas att dagen har börjat gå upp i tonart nu! Köp hem lite godis så ska du se att ungarna blir glada ;0). Fast vad vet jag... mina blir ju glada för ett packe russin... Blir nog skillnad när de blir en aning äldre!

Kram/ Anna

oumberligating sa...

Uppriktigt, jag vet inte svaret, funderar själv på det när det gäller vår sommarstuga...alltså var går gränsen mellan charm och förfall...kanske går gränsen precis där då det börjar bli farligt, man rasar ut för trappen pga att räcket lossnat eller ännu värre rasar igenom golvet!
Sedan kan det ju bero på ekonomi också vad man säger eller försöker inbilla sig.....att charm är för något!
Fast jag tycker det är djäkligt charmigt med ett hos som Baronessan viskar i vinden har fotat!
Huset är helt klart obeboligt, men djäkligt charmit, om hon inte är på din lista se till att hon hamnar där, en mycket trevlig människa med en fin blogg, länk hittar du i min länk lista!
Kåken visas hos henne nu!
Ha en fin Helg!
Kram ifrån Peter!

Bea sa...

Fin reflektion över ordet charmigt och tillika med samma humoristiska underton!
Charmigt ligger väl kanske i betraktarens ögon, men inte är väl allt skräp charmigt hos mig i alla fall.
Vad duktig du är som spacklar och gör arbetet själv!!
Trevlig helg! /Bea

Huset vid ån sa...

Hi, Hi Du är rolig du....Jag känner igen mig faktiskt! Fniss....Önskar dig en Trevlig Helg o Lycka till med dina projekt! Kram Therese

hemma på Hasselgatan sa...

Förstår inte vad du menar...här är naturligtvis ALLT på topp...
...ska bara hoppa över dammsugaren och kryssa mellan bråten...och projekten...
Både charmigt och vintage...och med själ, som hos dig.
Agneta

Hemma hos Jeanette sa...

hahah du är rolig,klart trappen ska vara som den är det är charmigt så klart:) du har fullt upp det hör jag ,men sånt är bara roligt
ha en härlig helg och slit inte ut dig
kram

Nettan sa...

Oj, ja det kan man kalla många bollar i luftn! Tycker absolut att trappan ä charmig!!
Tack för söta kommentaren hos mig! Ha en bra helg!
Kram Nettan

Glädjekällan sa...

Våren är en hektisk tid. Idéer man vill prova och genomföra är väl bara positiva - kreativitet.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta