LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 januari 2010

Lite vardagsrum och ..............


Tog lite bilder från vardagsrummet när det var nystädat.
Bäst att passa på innan alla fjärr- och handkontroller till olika tv-spel hamnar överallt, eller annat skräp, typ gamla mackkanter, de är tydligen oätliga, o tuggumipapper, som ungarna lämnar efter sig så fort de kommer hem från skolan. Och jag säger bara, KÖP ALDRIG EN SVART SOFFA. Minsta lilla smula syns på den, tänker att hur mycket skräp måste det inte ha legat i den förra soffan som vara beige, utan att man visste om det? Usch!!
I bakgrunden anar man en liten bit av uterummet. Det reportaget kommer i ett kommande nummer.;)
.

Brickan är från mitten av 1800-talet och har en underbar målning med två talgoxar och lite blommor. Skulle aldrig få för mig att måla över den.


Gillar orkidéer, här en lättskött Phalenopsis.
Ett tag hade jag riktigt samlardille, odlade dem i små växthus o skötte dem som små barn. Masdevallior var favoriten. Idag har jag inte så många kvar, Coelogyne cristata eller Himalayas drottning och några olika Dendrobier, Zygopetalum och en stor Cymbidium hybrid som blommor snällt varje år, plus alla Phalenopsis. På något konstigt sätt blev det inte lika roligt längre när det gick att få tag på dem överallt, finns ju numer i varenda affär. (Eller så var det att jag inte hann med för det tog en himla tid att sköta dem. Eller att de dog!!) Nu är intresset lite mer åt det normala hållet kan man väl säga.
Oj, nu snöade jag in på Orkideer vilket inte var meningen, skulle ju visa lite av mitt vardagsrum, Hm.





Taklampan i vardagsrummet.
Den köpte jag billigt när en konferensanläggning på ett slott i närheten lades ner. Hade åkt dit med höga förväntningar men blev jättebesviken för att det bara var en massa skräp där, tills jag tittade upp och fick se denna dammiga lampa. Frågade om den var till salu,
-Javisst men du får ta ner den själv.
Så jag klättrade upp på en smal, vinglig stege, fick hjälp av en "gentleman" som höll i, och tog ner den. Så nu är den MIN.
Jaha, det var det,, nu ska vi snart åka hem till äldsta dottern som bjuder på mat. (Eller så blir det som förra lördagen, att hon ringer en halvtimme innan och säger att hon inte orkar!!) Får hålla tummarna alltså.
Ha en trevlig helg.

23 kommentarer:

Preffen sa...

Ser ju helt underbart ut ditt vardagsrum, mysigt, genomtänkt o ombonat.
Är ju lite charmigt med lite brödsmulor o andra spår av de som bor i huset tycker jag, ett bevis på att det faktiskt lever o bor nån där men det är sååå kul o mysigt när det är nystädat o precis som man vill ha det. :-)

Ha en superdupertrevlig lördagkväll!

kraaam

LinnaLi sa...

Gillar lampan, den var nog värd att balansera för!

Ha en trevlig lördag!

Kram

Linda

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt vardagsrum du har .Mysiga blommer och fina saker visar du oxå.Ha en riktigt skön lördag Varmkram Rita ♥

The Secret Garden sa...

Vilket fint vardagsrum! Och såå snyggt med svarta soffor! Kan tänka mig att vita är värst att hålla fri från "saker och ting". JAg skulla faktiskt aldrig våga mig på en vit soffa...säger jag som har tre svarta labradorer! :)
VAd kul att få se bilder på koiarna! Och ja de kan vara dyra, jättedyra till och med!
Min största, och mest tama koi finns inte längre...det kändes riktigt jobbigt och dammen är lite annorlunda sedan hon försvann.
Man kan faktiskt ha känslor för en fisk. JAg i alla fall. Trodde inte det innan jag började med mina koiar...:)

Trevlig lördag!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag gillar den ombonade stämningen i ditt vardagsrum. Lade märke till boken om drottning Kristina på ditt bord. Är det en tillfällighet eller finns det någon mer än jag som är fascinerad av denna kvinna? Min höjdpunkt var när jag stod framför hennes sarkofag i Peterskyrkan i Rom. Din kristallkrona är fantastisk. Kram,
Regina

Cc sa...

Vilket tjusigt rum, jo tack jag har svart soffa jag med, har damsugit den i dag ...igen. Kram

Camilla sa...

Vilket härligt vardagsrum du bjuder på. Gillar verkligen den ombonade känslan och så snyggt med svart soffa (även om det är värdelöst:) till vitt, silver och alla blommor. Älskar också orkideér.

Ha en skön söndag - kram

Norregård sa...

Hej!!
Vilket mysigt och ombonat vardagsrum ni har!!
Håller med dig om svarta soffor, sonnen har en i sitt rum...
Ha en trevlig söndag;o)
Kram Kram Malin

Norregård sa...

sonen såklart...

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Där vill man gärna slå sig ner och krypa upp i soffan, böckerna ligger också i räckvid ;O) Trevligt, mycket trevligt.
Ha en mysig söndag, Kram, Petra B.

Annika Christensen sa...

Tyvärr har jag redan gjort den missen fast en svart fåtölj och vad den kan bli dammig.
Fint du har det ser verkligen nysstädat ut.
ha det gott
annika

gissan sa...

Orkidéer är fina...när de blommar...annars ser de rätt tråkiga ut ;)
Vilka fina bilder du bjuder på.
Ha en skön måndag nu.
Kram Gissan

Monica sa...

Hej !!!!
åh,gud vad läckert du har det !!!!
Vilken tur att jag inte köpt svart tyg, nu när jag ska klä om soffan !!!!!
Jag valde nämligen mellan svart och kaffe-latte (ja,jag har snöat in på det) men eftersom jag har en grå katt, så tog jag kaffe-latte !!!!
Och ja,stolen blir svart !!!
Underbar trädgård har du också........och dammen med fiskarna, vaaaaad läckert,vill ha !!!!!!!
något för balkongen kanske,hi,hi !!!!!
Ha det bra,
Kram,
Monica

Livet på Vestergård sa...

Så fint du har det i vardagsrummet.Den gammla brickan är verkligen jättefin och lampan gillar jag jättemycket.
Ha det bra! Kram Kicki

Hemmet Är Min Borg sa...

ååå så mysigt du har det,
kramiz

Huset vid ån sa...

Tack snälla du för dina vänliga o omtänksamma ord hos mig....Vad roligt att du lämnade ett litet spår efter dig så jag hittade till din fina blogg! Vilket underbart rum du visar från ditt hem, ser jättefint ut. Ser att vi har likadana takkronor också, jag är supernöjd med min. Ha en bra vecka!Många Kramar Therese

annika sa...

Vilket fint rum du har. jag gillar då det är städat men det är det inte alltid. jag är medveten om att jag är en sån som droppar lite här och där. Skärper mig vissa dagar och måste då styra upp mannen också*fniss*
Läcker takkrona.
jag tog nyss ut bröd ur ugnen. Har bakat vårt älsklinsbröd som jag har recept på i bloggen. Det är bara supergott.
Kram annika

A home far away sa...

Hej igen!
Ni gör helt rätt att se er omkring lite på Borneo, vi har varit där 2 ggr men bara hållit oss till Rasa Ria hotellet. Stan i Kota Kinabalu är inte mycket att hänga i julgranen alls. KK:s största shoppingmall ligger 30 minuter frånhotellet, men det är inte särskilt billigt där heller...
Själva hotellet är fint (jag är extremt kräsen när det gäller hotell efter att ha jobbat inom hotellbranchen i många år) men vi gjorde en uppgradering till de bättre rummen o fick på så sätt en bättre frukost på ett trevligare ställe och tillgång till båda poolerna, samt riktigt trevliga rum. Övriga rum vet jag tyvärr inget om, utöver att de ska vara rätt så små:) Direkt intill hotell (gångavstånd) så ligger en nationalpark med fria orangutanger som jag helt klart rekommenderar er att se, visserligen en guidad tur med massor av andra turister men ändå en härlig syn att se de söta orangutangerna:)

Har du fler frågor så hojta till:)
Kram Gunilla i Singapore

Bitte sa...

Men du, så mycket fint du har därhemma! Den gamla brickan är så vacker, det är snyggt med svarta detaljer. Jag kan förstå om det är lite opraktiskt med svarta möbler, för jag vet hur jag brukar se ut när jag har svarta kläder på mig och har varit i närheten av vår lilla hund! Jisses... sedan ser det ut som att det var tre år sen man tvättade kläderna... minst! ;-)

Er taklampa var verkligen något utöver det vanliga, men så har den ju suttit i ett slott också. Vilken tur du hade som kom över den! :-)

Kramar
Beatrice

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fint du har i ditt vardagsrum! Jag kan förstå att det syns på en svart soffa, men det syns på en vit också... även om vi inte har något djur, så smular vi :)
Och vilken tur du hade med ljuskronan!
kram
Marie

Katta sa...

Ha ha, jag hoppas det blev middag nu då :) Vilket otroligt vackert vardagsrum du har. Gillar verkligen. Och vilken tur du tittade i taket och såg den lampan, mycket vacker. Känner igen det där med tuggumipapper och annat här är det ofta strumpor med när de kommer hem.Tack för varningen om svart soffa spanar efter ny soffa och hade funderat på svart eller grå, tycker svart är så snyggt. Kram Katta

Sjabbig men chic sa...

Det ser verkligen mysigt ut i ert vardagsrum. Inte så mainstream eller hur det nu är sonen skulle uttrycka det;)

Kram Lisa

Smultron på ett strå sa...

Hej, vilket fint vardagsrum och vilken fin blogg du har. Är det så illa med svarta soffor? Går i soffbytartankar och har tänkt mej svarta - men jag får kanske tänka om... Ha en skön helg!//Kram Maria