LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 mars 2012

Chock på chock...

Chock nr 1.
Vaknade alldeles kallsvettig,  i natt, av att jag skrek "men nu får det väl för i helvete vara nog".
Hade drömt att min mormor höll på att putta mig över en kant som jag hade lutat mig över för att räta upp en pelargon som hängde där i en kopparbalja...hmmmm....vad som var sjukast är svårt att säga. Att mormor var inblandad eller kopparbaljan på stupet......
Vet inte om det är läge att ringa en drömtydare..  eller, jag vill nog inte veta mer...obehagligt var det,
och jag kunde inte somna om på flera timmar. Låg istället vaken och funderade på ett svart skåps vara eller
inte vara när jag till slut sa till mig själv att "nu får det för i helvete vara nog" för andra gången samma natt, kan inte ligga sömnlös pga ett skåp. Somnade tydligen till slut och tror jag snooozade tre gånger i morse.                  Svårt att fota i hallen, alldeles för trångt......och för mycket jackor...även fast jag rensade.


Chock nr.2

Infann sig direkt i morse när jag kollade datumet och inser att det bara är cirkus två veckor kvar innan jag kommer att ligga naken, (jag näst intill i alla fall) på en badstrand. Känner inte för att plocka av mig ett enda skyddande plagg just nu...häromdagen i den annalkande vårsolens värmande strålar fick jag den ytterst olämpliga idén att ta av mig i t-shirt!! och undrade vad i herrans namn det var för ett par blåvita, dallrande utstickande saker som stack ut från min kropp?? För inte var det väl mina armar?? Så där såg de inte ut förra året, (när jag sist såg dem), i min hjärna var de solbrända och muskulösa efter sommarens trädgårderande.
En fördel, eller kanske är det dess huvudsakliga uppgift?, med vintermörkret är att man lätt glömmer bort
verkligheten.
Men när jag i morse fick syn på bikinin som låg där i garderoben och flinade mot mig så blev jag plötsligt alltså medveten om allt detta. Och till på köpet så slog det mig att det nog är dags att göra sig av med vinterpälsen....den goa, värmande som frodas i vintermörkret helt utan någon som helst näring eller extrabelysning.
Lovade mig själv, att från och med idag är det bara tillåtet med 1 semla i veckan, och istället för tre bullar till fikat så blir det ..just det ..bara 1 ynka. Det är väl priset man får betala när man plågar sig själv med solsemestrar på våren ;)  
Att jag missar påsken i år igen, ajajaj, 
också smällar man får ta.
Förresten så firar de väl påsk på Bali också? Näe, vi är inga dvärgar som har en så liten ingång till badrummet. Det ligger precis till vänster,
det är bara ett litet nycklskåp.

Har inte blivit tokig(are) och planterad ljung på våren. Det är en gammal bild.

11 kommentarer:

Familjen Zaar sa...

Haha livet är hårt ! ;) Känner igen mig fast jag inte ska till Bali... Jag gillar din inredning, hur fint som helst ! Ibland drömmer man bra konstigt !? Var får man allt ifrån ?
Kram Anki

HOUSE of ADELA sa...

Du är för skön, härlig text och fina bilder som vanligt;)

Kram!
Adela

linnea-maria sa...

Åh ska ni till Bali på semester vad härligt! Jo jag känner igen det alltför väl som du beskriver. Men för första gången i mitt liv så tycker jag att det är skitsvårt att gå ner i vikt :( Det händer ingenting trots att jag verkligen försöker.

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Haha ja Baliansk påsk är ju världskänd .....
Å det där dallret kommer inte att synas när det blir brunt ;-)
Ta det lugnt !
Kram

PRALINER sa...

Gaaah! Får man följa med ;) Ha det underbart!

barbrok sa...

Men guuud ska du till Bali denna resa!!! Avundsjuk, det är mitt absoluta favvoställe, men har inte varit där sen det där bomaeriet. Lite långt att åka men det är det värt!! Tror jag varit där 7-8 ggr minst. Rekommenderar Ubud, tror jag du skulle gilla!
Ha en trevlig resa!
Barbro

Katarina sa...

Vilken trevlig blogg!
Ett gott skratt fick jag också :-)

Helena sa...

He he du är för rolig du :-))Jag tror nog du ska skippa drömtydningen...man vet ju aldrig vad som kommer fram i en sån heller ;-) kan ju var sånt man inte vill veta.
TACK snälla du för du vet vad!
Jag har redan en plan för en häftig färgkombo...
KRAM från mig o ha så kul på mässan!

Anna med bloggen godastunder-tokigaidéer sa...

Hahaha du är i gott sällskap med oss andra tror jag men såklart slipper vi ta av oss än men tänk att ändå är jag såååå avundsjuk på dig. Åt och njut och ha det bara underbart mysigt och skönt.

kram Anna

Luna Eks Trädgårdsblogg sa...

Fullmåne du vet!

Luna

Norr om Köpenhamn sa...

Bali låter ju inte helt fy skam!! Men lämna dina drömmar hemma ;o) Ja, ibland undrar man vart man får alla drömmar från. De mest märkliga saker kan ske.....

Jag blir blekheten själv på vintern och blir nästan rädd när jag får syn på mig själv i ett skyltfönster ;o) Men jag hoppas att en vårsol kan råda bot på det!
Ha en mysig torsdag o kommande helg :o)
Kram
Ulrika