LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 april 2010

Idag blir det fauna från borneo.


Nu börjar jag bli så smått irriterad på Telia, här har man varit utan telefon och internet i tre veckor, och så fungerar ingenting när man kommer hem till Sverige. Ringer och klagar minst tre gånger om dagen, sist sa jag att jag har ett företag att sköta, vet ni vad gubben svarade? Vad ska jag göra åt det då?
LAGA INTERNET, GUBBJ-VEL! Sa jag inte, men jag tänkte det............. nästan högt.
Fortsätter att åka till Patriks jobb för att låna internet men blir ideligen avbruten av folk som vill prata(=störa mig). Men trots att jag är kvinna har jag svårt att tjitttjatta och blogga samtidigt, gör ett tappet försök i alla fall.


Måste säga att vi hade det toppenbra, kanske lite onödigt för det förstår ni säkert ändå. Visst hade vi några flyg som blev inställda och andra bottennoteringar vad gäller hotellstandard men det övervägs av allt annat positivt och de andra hotellen ni redan sett.

Vi har långt ifrån sett allt vi velat, det finns allt för många nationalparker och annat intressant men självklart har vi sett en himla massa växter och djur,en del djur lite FÖR ofta, kackerlackorna som bla kröp omkring bland buffematen på ett av hotellen, de millimeterstora myrorna som invaderat vårt rum på ett ställe, (där altandörren inte gick att stänga utan det blev en stor glipa och där extrasängen bestod av en madrass på golvet, gissa vem som fick sova där? P såklart:), de åt även upp allt som gick att äta, ödlorna som suttit och kvittrat inne hos oss och så myggorna som fanns överallt, makakaporna som hoppade på plåttaket till vårt hus och så den råtta som gnagde i taket konstant i två dygn, hela vårt rum förvandlades till en resonanslåda så gnagandet höll oss vakna kan jag lova, annars har det varit toppen.

Här är mitt favvodjur, en näsapa.
De är så himla gulliga, så vacker färg och roliga näsor, lite som jag med andra ord, kanske därför jag gillar dem så mycket. Kanske tom att jag var en näsapa i mitt förra liv? Inte alls omöjligt. De var skygga och svåra att fota, båten vi satt i var ju inte heller precis stilla men några bilder lyckades jag ta.

Här sitter Kicki, hon var en tam Näshornsfågel som satt på vår arm och på kvällarna kom hon och försökte äta upp våra jordnötter.
En liten orm vi hittade bakom hotellet, och nej, den var så klart inte farlig!!

Nu tror jag det räcker, nästa gång blir det flora.

20 kommentarer:

Den där Marie sa...

Härliga bilder! Ser redan fram emot nästa inlägg :)
Kackerlackor är inte roliga... Det fanns massor med såna i Spanien när jag bodde där. "Stora som hus!" :)
Kram från Jonna ♥

Madame C sa...

Vilken fantastisk resa nu måste ha haft. Tack för alla fantastiska bilder:)
Charlotta

Preffen sa...

Härliga bilder o vilken fantastisk connection till djurlivet ni verkar haft. ;o)
kram

Gunilla sa...

Vilka upplevelser och vilket minne för livet för barnen.
Jag ser framemot blominlägget.

Ha det gott

Kramen/Gunilla

linnea-maria sa...

Vilka härliga bilder! Vilken härlig resa! Men ohyran kan man vara utan ja. Jadu du är inte ensam om att vara missnöjd med Telia. Vi fick ingen fast telefoni på 3 månader och det tog över en månad att få tillbaka internet och då var det ett struntfel i en station. De är jättedåliga på att samköra mellan olika avdelningar och de är inte särskilt meddelsamma till teknikerna som försöker göra sitt jobb :(. Lycka till vännen /Therese

Anonym sa...

Hej och välkomna hem!
Ser att ni haft det ljuvligt!
Själv hade jag varit rädd för alla djur, rädd som jag är...Men vilka upplevelser! Här hemma har allt varit som vanligt förutom all krattning som aldrig tar slut.
Kram Svägerskan A.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad häftigt, det är nästan som att bo på ett zoo. Kackelackorna skulle jag helst vilja slippa. När barnen var små var vi i Danmark och besökte bl.a. en kille som hade en gård full med exotiska djur som han importerat själv (lagligt hoppas jag). Bl.a. hade han ett helt terrarium med Kackelackor, då ville jag lyfta på båda fötterna samtidigt (för upplysning: det går inte).
Vad det ska bli spännande att följa dina inlägg framöver, underbara bilder...mer...
Kram,
Regina

Hemlängtan interiör & design sa...

Tjingeling!
Välkommen hem igen! Ser fram emot att kunna läsa dina kul blogginlägg återigen.
Att gå igenom resefotona när man kommit hem tycker jag är resans efterrätt!
Hoppas att vi får se fler bilder från resan!
♥ - hälsningar
Marie

pysseltanten sa...

Huuua mej....dom där krypen lät ju INTE mysiga...=//
Men härliga bilder....
Kramelikraaamizar Git

Norregård sa...

Vilken fantastisk resa!!!
Förutom alla kräk då....

Ha det bäst!!
Kram Kram Malin

A sa...

Läcker resa,som vissa bara får drömma om!!! Du har rätt..näsaporna har samma näsform som dig.Sexigt! Ha det A

Huset vid ån sa...

Hej vännen! Välkommen hem! Vilken resa ni har gjort, det är lite annat än en charter till Mallis. Förstår att ni sett o upplevt jättemycket, dina bilder talat sitt tydliga språk. Det var bara bilden på¨ormen som gav mig rysningar. Jag blir ju hysterisk av en kopparorm så jag tyckte det såg livsfarilgt ut...Fniss! Det är tur att vi är olika....Hoppas att det ordnar sig med internet, tänk om dom kunde vara lika snabba att hjälpa till o fixa som dom är på att ringa upp o marknadsföra sig. Önskar dig en trevlig o fin vårhelg! Kramis Therese

Anette sa...

Ojoj, vilken fantastisk resa ni har gjort! Så mycket vackra djur, ja minus sista bilden då......jag har nämligen lite ormfobi, även om färgen på denna var jättefin;-)
Men vad dåligt att inte ni får ordning på ert telenät! Så himla lång tid ska det ju inte få ta. Ring till nån ansvarig eller mail-bomba dom lite:-)
Ha en fin helg! /Anette

Elle sa...

Hoppas att den där j-a gubben på telia får ordning på ert internet snart! Måste ju verkligen vara frustrerande.

Det där med kackerlackorna på buffén har du nog missförstått, man KAN nämligen äta dem - fast först måste de friteras! Det hade de nog helt enkelt bara glömt! *blink*

Här har jag nu stress med ungar och konfirmationsförberedelser - ingen bra kombination. Tar en liten paus och varvar ner lite genom att blogga en stund. Fungerar bra!

Önskar dig en skön helg!
Kram Elle

Bitte sa...

Hej och välkommen hem! :-) Jag har längtat efter dina inlägg och efter att få se underbara solbilder från Asien.

Bilderna från Guyana och från Shangri La Rasa Ria i förra inlägget var helt underbara! Där skulle jag kunna tänka mig att bo lääänge, lääänge. När vi var på Borneo i oktober förra året stannade vi tyvärr aldrig på något finare hotell och vi insåg snabbt att det kanske är ett land där man borde lägga pengar på boendet... :-).

Hoppas ni får ordning på internet, jag längtar efter att se fler bilder! :-)

Hoppas du får en fin helg!

Många kramar
Beatrice

Elsa och Helena sa...

Välkommen hem! Vilken fantastiskt härlig resa du gjort! Ja, förutom kackelackorna och ormen då...:) Här är en som har ormfobi...huuuuh!
KRAM Helena

Tigris Predikantan sa...

Fina bilder och vackra motiv!
:)

Penseldraget sa...

hej o välkommen hem =) vilken otrolig resa ni verkar ha haft med både gulliga o mindre gulliga djur =) jätte kul att se dina fina bilder.hoppas de ordnar sig med ditt bredband..
kramen

Katta sa...

Härligt inlägg! Händelserikt djurliv verkar det har varit där. Apor är roliga tycker jag (råkade starta ett smärre apkrig på Barbados jag) och fjärilen är urläcker men den där äckliga fågeln är jag glad att jag sluppit träffa ;) Vad modig din dotter är som håller i den ormen den är visserligen smal men väldigt lååång. Tror inte det går att resa utan visst krångel men man minns för det mesta de possitiva sakerna bäst i efterhand som tur är. Hoppas Gubb....ln har fixat ert internet snart så du slipper sitta på Patriks jobb och bli störd ;D Kram Katta

Spirande grönt - sa...

Kicki ser helt bedårande ut:) Lyxigt hotell, fina växter och vackra vyer - verkar ha varit en härlig semester.

Ha en fin söndag

Rebecca