LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 december 2010

Lärkkransar!!

Det är visst riktigt kallt i hela Sverige just nu.
Kan inte riktigt låta bli att gilla läget, tycker faktiskt det är lite juligt med kylan.
Fast de där skogspromenaderna blir inte så himla många så kransgörandet
blir lite lidande. För att inte tala om att all den mossa jag skulle plocka....
....den ligger där den ligger, där under snön.
Får vara nöjd att jag var ute i god tid och fick hem lite grann i alla fall.
Får plocka det som växer ovanför snön istället, hittade bla en hel dunge med
lärkträd, som följde med hem, ja inte hela dungen förstås, men en hel del kvistar.
Det blev bla en stor och liten krans som hamnade i köket.
Hade, som tur är, en alldeles förstor, ormhassel som beskars mycket i somras.
Grenarna sitter nu, lite överallt hemma.

En mossboll i en strut, ligger på hyllan. Bredvid är
lärkkransarna framför det gamla blyinfattade fönstret.

Igår blev det pepparkaksbak, fast i ärlighetens namn är
halva degen kvar. Det tar ett tag att baka ut
en deg på 300 gram smör. Hade
dessutom en "köpedeg" till barnen, de är alltid lättare att baka ut för dem.
"Min" deg är lite kladdig och mer för "vuxenbakning", vet inte varför det är så egentligen?
Så det blir väl lite mer bakning idag då, så degj---- tar slut någon gång!!

28 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du får göra stoora pepparkakor, då tar degen slut tvärfort. Det doftar ju så himla gott, bara det är värt och baka. Så fint det blev med lärk-kransarna, supersnyggt med lite bruna naturtoner i pyntet.
Lycka till med bakandet
Kramar
AnnaMaria

Helena sa...

Jättefint med naturligt pynt till jul!Jag hade oxå tänkt plocka mossa nästa gång snön smälter...
Om du tröttnar på degen så har jag ett litet tips.Lägg den i frysen o när du gör tex.äppelpaj så river du den frysta degen över äpplena isf smuldeg.Det är jättegott!Serveras med vaniljglass.
Kramar fr.mig

Vita rosor och förgätmigej sa...

Gör ett pepparkakshus modell större! Då tar degen garanterat slut innan du hinner blinka ;0). Fast det är ju i och för sig inte riktigt lika gott att äta ett dammigt hus som nybakade pepparkakor... Själv ska jag försöka fota min nya matta men det är tre små troll som har tagit den som sin så vi får se om de kommer att närvara på varenda foto. Hmmmm...

Kram/ Anna

Elle sa...

Här finns det inte färdig peppearkaksdeg att köpa, förutom på ikea. Den provade jag för första och sista gången förra julen. Den egna varianten är bättre och smakar definitivt gott. Vet inte hur du gör för att ha deg kvar...? Bakar inte barnen med dig..? *ler*
Sluta säga "ät inte deg, annars får ni ont i magen.."!!

Jag tycker att din lärkkrans var ett fint alternativ till mossa! Riktigt mysigt!
Här snöar det "rivna näsdukar" just nu!
Ha en fin dag!
Kram Elle

gittan sa...

Det blev ju jättefina kransar av lärk, så snyggt med kottarna = färdigdekorerat med en gång. Pepparkasdegen görs extra stor hemma hos mig för jag gillar att äta degen mer än de färdigbakade kakorna =P Men minstingen är sk-thård när man försöker norpa åt sig en degbit! Så i år har hon fått besked om att 1/3 av degen ska hamna i mammas mage - inte bli kakor!!! Jag skär en tjock skiva och äter den som om det vore vetebröd "lol" DÅ är det jul! Missa inte utlottningen i min butiksblogg "blink"
Kram gittan

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, just det gör urstora hjärtan eller nåt så degen tar slut...
Du har pyntat så jättefint med kransarna och mossan. Lärkkvistar är jättefina och ormhassel gillar jag också, men min är så liten ännu....
Kram

Annika kafe´resor och Riga sa...

Så fint och mysigt med alla kransar och kvistar !! Jag får nog säga att jag saknar Sverige nu, att bara kunna gå sig ut i skogen å hämta fina grejer. Själv skall ja gå bort till marknaden och köpa lite grenar och kvistar av en liten gumma. Annars så finns det gott om juligt blingbling. Det är jätte fräckt, men bäst när man blandar, tycker jag.Ha det fint från ett vintrigt Riga. Annika

Elsa och Helena sa...

Hos mig skulle degen ta slut fort, alldeles för fort! För här är vi "tokgalna i pepparkaksdeg:) Dina lärkkransar är så fina...du kan då konsten att få till det snyggt!!

KRAM Helena

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Camilla,

Så OTROLIGT fint du har gjort! Lärkkransen, mossbollsstruten, hela hyllan är ryslans inspirerande och precis i min smak! Hm, undrar just var jag skulle kunna knycka lite lärkkvistar...(sneglar in i grannarnas trädgårdar medan jag skriver detta... :-)

Vet så väl vad du menar med deg-hm-hm som aldrig tar slut... Mitt recept är också på 300 g smör, och då jag fick för mig att jag skulle sälja pimpade burkar med hembakta svenska peppisar på min lilla julmarknad häromdagen... ja, du kan ju tänka dig hur kaveleländet fått jobba här hemma. Och undertecknad också för den delen, men jag säger som AnnaMaria, bara doften är värd det! Har hittills avverkat två degar och funderar på att sätta en till i dagarna... Jul, jul, strååååålande pepparkaksjul...

Hoppas allt är bra med dig och att du njuter av julmusik och annat i din smäckra Robert Radio!

Helena

The Secret Garden sa...

Ja det blev ju fint det där. Här står en gigantisk lärk i trädgården, har ofta tänkt att jag ska pynta nåt med kvistarna men det har liksom inte blivit av...kan ju bli så ibland, ofta. :)
Men nu kan jag ju titta på dina bilder i stället.
Den där lilla slipade glasasken med värmeljuset var också snygg.

Ha en fin dag!

Annelie sa...

Härlig julinspiration med degj.. kakbak och sånt, fniss.
Ormhassel hade jag, och så skulle jag flytta på den, och så hittade jag inte nåt bra ställe, så blev den stående, sedan stående bakom förrådet... och sedan dog den. FY!!! vilken dålig trädgårdstant man är.
NU ångrar jag rejält när jag ser hur himla SKÖN den är med små pippifåglar i.

Den där lilla lådan med ljus i är ju bara för vacker.

Kramar till kalla Sverige!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vackert! Jag gillar också lärkträd jättemycket. Blev väldigt fina kransar. Pepparkaksbak står även på min lista men jag har inte ens kommit mig för att blanda degen än ... Blir kanske ikväl ...
Kram!

Cajsas Faster sa...

Ett stort pepparkakshus kanske? Eller jättestoora hjärtan, ett till var och en i familjen som du kan spritsa lite tjusigt...
Oj, så många idéer alla har va?
Snyggt med lärk och mossa..
Ha en skön kväll!
Kram Marie

Merja sa...

Mossan blev kvar under snön här också. Tänk att den där snö kommer och överaskar en varje vinter! Jätte snyggt med lärkkottar på dina kransar...har några sparade sen förra året. Lycka till med pepparkakorna:)

Helena sa...

Hej! Fnissade gott åt din kommentar hos mig! Jag brukar forma degen till en limpa och sen hyvla pepparkakor med osthyvel. Det går föredömligt fort och de smakar precis lika gott! Min första laddning pepparkakor är slut, så i morgon blir det en ny deg. Vill bara påpeka att jag naturligtvis inte har något med det snabba kakförsvinnandet att göra... Lycka till med baket, Helena

Sussi sa...

Snygg lärkdunge du hittade! Fint med alla kottar som sitter kvar....
Min pepparkaksdeg tar heller aldrig slut! Jag köper en deg varje år, och när det börjar bli dags för påskäggen så hittar jag alltid nåt konstigt brunt avlångt längst inne på kylskåpshyllan....pepparkaksdegen alltså! Suck!

Om du är sugen på nåt franskt så titta in till mig och var med i min utlottning!

Kram
sussi

Norrfrids Eija sa...

PepparkaksDEG som är så gott, skulle inte vara något bekymmer härhemma, alla skulle gå och nalla av det i kylen! Du fick till en väldigt enkel och naturlig installation av lärkgrenarna!
Äntligen snart helg, kanske man vågar ta sig ut för att plocka lite naturpynt själv...
Eija

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Lärkträd är bara för vackra.... och grenarna med de söta kottarna underbara! Lyckliga dig som hittade kvistar. Gillar din kransar... precis så där fina naturliga när det är som allra bäst.... och passar så bra på din hylla med allt det andra tjusiga i Camillastajl..... Glasskrinet med ljuset i blev jag kär i... Du har det så fint!

Gott med pepparkakor... lycka till med baket! Det går åt måååånga pepparkakor nu...... :-)
Kram Charlotte

Anonym sa...

Hade du landlordens tillstånd för att ta de där kvistarna???????

STENLYCKA sa...

Hejsan Vännen!
Tittar bara in på din underbara blogg som snabbas och önskar dig en fin andra advent!
Kram Raina

Anonym sa...

Vackra kransar och skön stajl! Det fattas bara en bild på dig sittandes i en släde dragen av renar!! Men man undrar vart ratten på en ren sitter??????????

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Trevlig helg på dig där nere i kylan. Här är det så där lagom kallt, men man har ju rutin. Bara några cm snö. Vill gärna ha lite mer snö till jul, vanans makt är stor och det blir mysigare på träden. Jag hann ta min mossa innan snön kom, tur nog! Det är så fint med era lärkkransar. Måste spana in om jag ser något sådant träd här hos någon granne....
Ha det så gott!
Carin

Bitte sa...

Tack för bra tips om min julblomma! Jag hoppas att den tar sig, men vi får se...

Precis som du så var jag INTE ute i god tid när det gäller mossa, så här blev det köpemossa helt i onödan. Men mossa vill jag ju ha :-).

Det blev jättefint med lärkkransarna, det är så juligt med lärk! Ifjol blev jag så tvärless på min pepparkaksdeg så jag rullade små bollar istället för att kavla ut degen, och de blev supergoda och lite sega i mitten. Blir du less på att kavla så prova det!

Den där lilla glasasken du har ett ljus i på översta bilden, är det möjligen en sån man förvarade fickur i förr i tiden? :-)

Ha en fin kväll!

Många kramar
Beatrice

MårsArt sa...

Vackra kransar. Det är så fint med naturpynt.
Jag hann att plocka mossa och smågranar innan snön kom, men lärk är svårt att hitta här.
Ha en skön 2a advent.
Agneta

Country Hill sa...

Hallå där!
Har haft jätteproblem med datorn men nu verkar det funka, Radion bara så häftig visst behöver vi mer glitter och glamour i vardagen.
Du har nåt att hämta hos mig så kika in när Du har tid.
Ha en fin kväll!
Kram Lena

Sjabbig men chic sa...

Jag beundrar dig och din bakning:) Jättefin krans dessutom!

Kramis Lisa

Mycket annat & lite betong sa...

Jättefina lärkträdskransar! Vi har lärkträd i skogen här så det kanske får bli en tur dit. Men pepparkakor köper jag färdiga!

Ha det bra!
Agneta

Ewa`s Galleri sa...

Vilken fin blogg och vilka härliga lärk kransar ,blir till o gå ut o leta Lärk imorgon skulle inte ha något emot en sådan krans
Själv grävde jag undan snön på norrsidan om huset,där jag vet att det bara är mossa i gräsmattan och fick ihop lite grön mossa
Ha en skön 2:a advent